Autisme / ADHD

In Nederland hebben 2 tot 3 procent van de volwassenen ADHD; bij autisme gaat het om ongeveer 1 procent. 

XINO Rijopleiding is gespecialiseerd in het begeleiden en opleiden van leerlingen met ADHD en ASS (autismespectrumstoornissen),

Rijles en ADHD

ADHD zorgt voor een bepaalde mate van onoplettendheid, impulsiviteit en hyperactiviteit. Mensen met ADHD leven vaak in het hier en nu en vinden het lastig om de consequenties van hun handelingen te overzien. Daarom is het belangrijk dat rijles aan leerlingen met ADHD gegeven wordt door een instructeur die gespecialiseerd is en weet wat hij kan verwachten. De speciale rijinstructeur begrijpt de situatie en weet de informatie het beste over te brengen. Daarnaast kan hij, aan het eind van de lesperiode, uitstekend inschatten of de leerling klaar is om zelf de weg op te gaan.

Rijles en Autisme

Iemand die Autisme, PDD-NOS of het Syndroom van Asperger heeft, leert en denkt op een andere manier dan iemand die dat niet heeft. Daardoor lopen ze in deze hectische maatschappij nogal eens tegen problemen of onbegrip aan. Omdat het verkeer erg hectisch is heeft iemand met een ASS ( Autismespectrumstoornis ) daar meer moeite mee. Dat betekent zeker niet dat het niet mogelijk is! Ook iemand met Autisme kan deelnemen aan het verkeer, vaak heel goed zelfs. De lessen zullen aangepast moeten worden aan de andere manier van waarnemen en denken.

Heb je ADHD, Autisme of een andere vorm van een concentratie- en / of communicatiestoornis? Wil je graag je rijbewijs halen? Neem dan eens contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Marinus Becking, onze speciale rij-instructeur, is vriendelijk en geduldig en heeft de expertise om je een lesprogramma op maat aan te bieden. Hij gaat graag met je in gesprek over jouw situatie en samen te bepalen wat voor jou het beste is.

Telefoon: 0314-332639

marinusbecking@xino.nl