rijsimulator
Rijsimulator

XINO Rijopleiding heeft sinds kort de beschikking over een rijsimulator voor de personenauto. Lessen in een rijsimulator is de rijles van de toekomst!

Wij merken dat leerlingen die uit de rijsimulator komen rustiger rijden en de rijtaken beter beheersen. Bijkomend voordeel is dat u al kunt beginnen met de opleiding als u 16 jaar bent. Vervolgens gaat u met 16½ jaar in de lesauto en kunt u met 17 jaar rijexamen doen.

 

Basis van het autorijden

De rijsimulator is een uitstekend hulpmiddel om de basis van het autorijden onder de knie te krijgen. u leert stap voor stap autorijden onder begeleiding van een virtuele instructeur en een speciaal hiervoor opgeleide rijsimulator-instructeur waarbij u instructie krijgt op uw eigen niveau.

U krijgt les volgens het Persoonlijk Coaching Systeem en wordt getraind in Het Nieuwe Rijden (milieuvriendelijker en zuiniger rijden).

 

De basisvaardigheden leert u in een rijsimulator efficiënt aan omdat er veel leer- en trainingsmomenten worden gecreëerd.

Een voorbeeld: tijdens een rijsimulatie kunt u in- en uitvoegen op de rijsimulator onbeperkt en in diverse situaties oefenen. Bovendien wijzen onderzoeken van TNO en TU

Delft uit dat de lessen in de rijsimulator de effectieviteit van de praktijklessen versterken.

 

Instituten

De rijsimulator vervangt momenteel een steeds groter gedeelte van de totale rijopleiding en is voordeliger dan een reguliere rijles. Het helpt u dus te besparen op uw rijopleiding! Door verschillende gerenommeerde instituten zoals de ANWB, BOVAG, TNO en TU Delft wordt daarom ook aanbevolen om uw rijopleiding te starten op een rijsimulator.

 

Kijkregistratie

Onze rijsimulator beschikt over kijkregistratie. Hiermee wordt uw kijkgedrag vastgelegd en geanalyseerd. U leert hierdoor beter kijken en anticiperen en dat bepaalt voor 90% of U zakt of slaagt voor uw rijexamen.

 

Grip- of Slipcircuit

Het is belangrijk dat leerlingen leren rijden op glad en nat wegdek. Dat kan op het Grip- of Slipcircuit in de rijsimulator. U leert wat onder- en overstuur is en hoe U deze situaties kunt voorkomen. Met de Grip of Slip lessen kunt u daarom moeilijke omstandigheden in een hele veilige omgeving oefenen.

 

Aantal lessen

De rijsimulatoropleiding bestaat uit een opleiding van 12 lessen à 30 minuten. Na het volgen van een les wordt deze meteen besproken met uw begeleider.

 

Voordelen

  Kijkregistratie (zodoende beter kijken en anticiperen)

  Leren autorijden volgens Het Nieuwe Rijden principe

  Lessen vanaf 16 jaar

  Veel leer- en trainingsmomenten

  Moeilijke omstandigheden levensecht en onbeperkt oefenen

  Worden opgeleidt volgens het Personal Coaching Systeem

  Meer ontspannen praktijklessen voor leerlingen met faalangst, rijangst of onzekerheid.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met XINO Rijopleiding

Telefoon: 0314-332639

E-mail: info@xino.nl

             Copyright 20004 – 2014 © XINO Rijopleiding & Verkeerstraining alle rechten voorbehouden.