mh900370432
Rijangst

U heeft rijangst als u vóór en tijdens het autorijden last heeft van angstige gedachten en angstige gevoelens over wat er bij deelname aan het verkeer fout zou kunnen gaan. U bent daarbij zo bang om betrokken te raken bij een ongeluk dat u niet of nauwelijks (meer) durft te rijden of alleen kleinere wegen neemt. Of u bent bang om in files te staan, bang om over bruggen te gaan of door tunnels of onder viaducten te rijden. Vooral voor het rijden op de snelweg kunt u bang zijn.

 

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor het ontstaan van uw rijangst. Het kan zijn ontstaan door een gebrek aan zelfvertrouwen, doordat u lang niet zelf heeft gereden of doordat uw partner kritiek heeft op uw rijstijl. Of u wordt angstig door de drukte op de weg of door agressieve medeweggebruikers. U kunt ook een verkeersongeluk hebben meegemaakt of u kent een verkeersslachtoffer waardoor u bang bent geworden. Of u durft niet meer te rijden nadat u moeder bent geworden uit angst dat uw kinderen iets overkomt.

 

Ook kunt u angst hebben voor hyperventilatie of een paniekaanval bij bepaalde verkeerssituaties. Daarbij kan een periode van overbelasting, b.v.op het werk, samengaan met angst in het verkeer.

 

Kan ik van mijn rijangst afkomen?
Ja. XINO Verkeerstraining heeft hiervoor persoonsgerichte trainingen waarbij de angst voor het autorijden geleidelijk wordt uitgedoofd. En waarbij u wordt geleerd hoe u zich vóór en tijdens het autorijden kunt ontspannen in situaties waarin u thans veel angst en onrust ervaart. Tevens worden daarbij de technische vaardigheden verbeterd, waardoor het zelfvertrouwen extra wordt versterkt. En als u lange tijd niet meer heeft gereden wordt u ook geholpen met het rijden in de eigen auto.

 

             Copyright 20004 – 2014 © XINO Rijopleiding & Verkeerstraining alle rechten voorbehouden.