faalangst
Rijexamenangst

Rijexamenangst is een vorm van faalangst. Het is de angst om op het rijexamen te mislukken, waardoor het normale denken en de normale vaardigheden worden geblokkeerd en slechtere resultaten worden behaald dan verwacht mocht worden.

 

Kenmerkend is onder andere de extra grote druk: nú moet het gebeuren, alles komt aan op dit komende uur! Het ligt voor de hand dat als u tijdens de schooljaren last heeft gehad van faalangst (of nog heeft) u ook zult lijden onder rijexamenangst. Ook als u tijdens de rijopleiding faalangstig bent kunt u tijdens het rijexamen een probleem hebben.

 

Typerend voor rijexamenangst is dat men het ook ziet bij mensen die nooit eerder een spoor van faalangst kenden. Hun aanleg voor faalangst wordt blijkbaar pas in werking gezet als de druk hoog wordt opgevoerd.

 

Toch is het mogelijk effectief met rijexamenangst om te gaan.
XINO-Verkeerstraining heeft hiervoor een speciale training. Deze intensieve training zorgt ervoor dat tijdens het examen het vermogen om te blijven denken en tegelijkertijd de handelingen te blijven uitvoeren niet meer wordt geblokkeerd. Daarna kan de 'normale' rijopleiding worden vervolgd. De rijopleiding afmaken en het doen van examen via XINO kan ook.

             Copyright 20004 – 2014 © XINO Rijopleiding & Verkeerstraining alle rechten voorbehouden.