XINO Rijopleiding in 5 stappen
!

Stap-1: de intest

polo

Voordat de rijopleiding begint wordt de Intest gedaan. Tijdens die Intest kunnen wij bepalen hoe snel u kunt leren autorijden en wat uw individuele prestatie is. Ook een ogentest en een gesprek zijn bij de Intest inbegrepen. Daardoor weten we precies hoe het lesprogramma het beste kan worden ingevuld en is van tevoren bekend:

  • uw lesschema
  • hoe lang de rijopleiding duurt
  • wanneer het examen is
  • hoeveel de totale kosten zijn.

Voor de Intest hoeft u niet te kunnen autorijden. Logisch, want bij de Intest gaat het alleen maar om het vaststellen van de snelheid waarmee nieuwe dingen worden geleerd. De Intest duurt ongeveer 2,5 uur en kan al vóór de theorieopleiding worden gedaan. Via het aanmeldingsformulier XINO-Intest kan worden ingeschreven voor de Intest. Geen verplichting!

De Intest verplicht u niet tot het volgen van de rijopleiding. Pas als u weet hoelang uw rijopleiding gaat duren en hoeveel die gaat kosten, beslist u of u voor de XINO-Rijopleiding inschrijft.

Stap-2: de theorieopleiding

golf-4

Op het CBR-Praktijkexamen moet u het theoriecertificaat kunnen tonen. Het volgen van een theoriecursus is niet verplicht, maar wel aan te bevelen.

Zelfstudie is mogelijk, maar een theoriecursus verhoogt de slaagkans!
XINO-Rijopleiding organiseert elke maandagavond de theorieles van 19.30 uur tot 21.30 uur. U kunt zelf bepalen wanneer u het theorie-examen aflegt.

Tip!
Probeer uw theoriecertificaat te behalen vóórdat u met de praktijkopleiding begint. Immers, u doet al vrij spoedig na het begin van de praktijkopleiding de CBR-Tussentijdse toets en het CBR-Praktijkexamen.

Stap-3: de praktijkopleiding

golf-4

XINO-Rijopleiding kent een aantal varianten die speciaal op uw mogelijkheden en wensen zijn afgestemd. Uiteraard wordt daarbij rekening gehouden met het resultaat van de door u afgelegde Intest.

 

Zo kunt u de Rijopleiding doen in 10 à 15 lesdagen aanééngesloten of deze verdelen over een langere periode. U kunt zelf de periode kiezen waarin u wilt lessen. Er wordt rekening gehouden met uw school- en/of werktijden en de vrije dagen die u ter beschikking heeft.

Stap-4: de TussenTijdse Toets

golf-4

Op ongeveer tweederde van de rijopleiding wordt de Tussentijdse toets (TTT) afgenomen. Deze toets verloopt als een echt examen en wordt afgenomen door een examinator van het CBR. De instructeur van XINO rijdt mee.

 

Tijdens de toets beoordeelt de examinator hoe het met uw rijvaardigheid is gesteld en na afloop ontvangt u van hem hierover de nodige adviezen. Ook wordt een aantal bijzondere verrichtingen gedaan. Als deze positief worden beoordeeld krijgt u hiervoor vrijstelling tijdens het eerstvolgend examen.

Stap-5: het CBR Praktijkexamen

golf-4

Aansluitend aan uw rijopleiding doet u het officiële CBR-Praktijkexamen. Als gevolg van de intensieve XINO-Lesmethode en de persoonsgerichte rijopleiding heeft u een grote kans op slagen.

In overleg met de rij-instructeur kunt u afspreken of deze tijdens het examen zal meerijden. Hij kan dan tijdens de rit uw prestaties volgen en is tevens uw ruggensteun. De examenaanvraag en de planning van het voorafgaande lesschema worden geheel door XINO-Rijopleiding verzorgd.

 

Meer weten?
Tijdens de Intest en de rijopleiding krijgt u alle informatie die u wilt hebben. We kunnen ons echter voorstellen dat u nu al vragen heeft. Aarzel dan niet en bel 0314-332639. Er staan mensen voor u klaar die u graag verder helpen.
U kunt natuurlijk ook een e-mail bericht sturen naar info@xino.nl.

 

 

Copyright 20004 – 2014 © XINO Rijopleiding & Verkeerstraining alle rechten voorbehouden.